Kanotocht door de Biesbosch november 2017
Op zaterdag 18 november 2017 zijn Michel, Leo en Geert een dagje wezen varen door het natuurgebied de Biesbosch.

De Biesbosch is een nationaal park met een oppervlakte van 90km
² wat bestaat uit riviereneilanden, kreken en wilgenbossen.
Er huisvesten verschillende bijzondere diersoorten zoals de ooievaar, zeearend, bever, beverrat en het ijsvogeltje.

Omstreeks 8:45 waren we aangekomen bij de vissershang in Hank, enkele minuten later arriveerde ook Geert.
Vervolgens hebben we de kano's van de auto's gehaald en onze uitrustingstukken in de kano gestopt.

Na ongeveer 1,5 uur gevaren te hebben door diversen kreekjes was het tijd voor een bakje koffie en een koek. Intussen waren we al langs het brugje van Sint Jan en langs de Amaliahoeve geweest. Vervolgens hebben we de tocht verder voortgezet en omstreeks 12:00 kwamen we een mooie plek tegen voor de lunch. Nadat de kano's op het land waren getrokken ging Leo zijn hamburgers bakken en Geert pakte zijn trangia brander tevoorschijn om er niet één, maar twee biefstukjes in te bakken.
En dan zeggen de niet avontuurlijke types dat het afzien is... Wij weten wel beter. Intussen begon Michel met het verzamelen van dode wilgentakken die nog in de bomen zaten, met wat tondel uit zijn jaszak en een firesteel was er in No time een beschaafd maar erg behaaglijk vuurtje.

Na ongeveer een uurtje hebben we onze tocht weer vervolgd. Tijdens het laatste deel van onze toch hebben we een aantal kleine regenbuitjes gehad, samen met de golfslag en de wind zorgt dit voor een extra avontuurlijk gevoel. Omstreeks 15:00 waren we weer terug bij onze instapplaats.

Tijdens onze 18 km lange tocht hebben we verschillende ijsvogeltjes, reigers en ook een ooievaar gespot., maar ook de sporen van Ed en Willem de bever zijn ons niet onopgemerkt gebleven.

We gaan zeker nog een keer terug om de Biesbosch verder te verkennen.
(c) 2017 by woodcraftsurvival.com