Winterkanotocht 14 januari 2018
Michel en Eddy zijn vandaag met een Canadese Kano de Dommel af gevaren, de tocht van ongeveer 18km begon in Neerpelt (B) en voerde ons naar het Brabantse plaatsje Valkenswaard wat ten Zuiden van Eindhoven ligt.

We gingen er vanuit dat het waterpeil veel hoger stond als normaal, het had namelijk de laatste weken veel geregend en ook het waterpeil in de grote rivieren was veel hoger dan normaal. Maar onze verwachtingen bleken niet waar, het waterpeil stond zelf een stuk lager als wat wij gewend zijn op de Dommel. Wellicht komt dit doordat het waterschap de sluizen wat verder heeft open gezet, om het water te reguleren.

Deze toch proberen we meestal vroeg in het jaar te plannen, het voordeel is dat we de Dommel dan voor ons alleen hebben en we wat onderwerpen en foto's voor onze website kunnen maken.

De storm en het hoge water die de laatste weken Nederland heeft geteisterd heeft er voor gezorgd dat er verschillende bomen en grote takken in de Dommel waren terrecht gekomen. Ons motto "Be Prepared" zorgt er dan ook voor dat wij de kano maar zelden hoeven te verlaten, met een vouwzaag en een bijl maken wij de weg weer vrij voor andere kanovaarders.

Helaas dacht "Willem" de bever daar anders over, hij had namelijk een 20 cm dikke populier in de Dommel laten vallen. Dit leverde voor Nederlandse begrippen een heuse beverdam op. Het was veel te veel werk om door deze dam heen te gaan dus zijn we er overheen gegaan.
Hiervoor zijn we op de kant geklommen en hebben we enkele takken van de wilgen moeten zagen, vervolgens konden we aan de andere zijde van de dam weer in de kano stappen om onze tocht verder te vervolgen.

Het was weer een leuke en avontuurlijke kanotocht.
(c)2018 by woodcraftsurvival.com