Ouder en kind survivalweekend van 23 op 24 september 2017
Dit was de derde editie van het ouder kind weekend. De natuur is zich volop aan het voorbereiden op de herfst, spinnen bouwen ijverig hun web en overal schieten de paddenstoelen uit de grond. De zaterdagochtend begon met dichte mist, maar toen deze eenmaal was opgeklaard hadden we een lekker nazomerse dag met veel zonneschijn.

Zaterdag omstreeks 08:00 ging mijn telefoon, het was Twan en vroeg of hij nog mee kon met het ouder kind weekend. Bij woodcraftsurvival is dat geen probleem, survival is je eigen aanpassen aan de omstandigheden en daar zijn we goed in.
 
Michel, Jennifer, Eddy en Leo waren al om half 10 op het kampterrein aanwezig om het kamp op te bouwen. Rond half 11 kwamen de deelnemers binnendruppelen, onze kok Leo had natuurlijk al kokend water op het houtvuur staan voor een kop koffie of thee.

Nadat iedereen zijn kop koffie of thee op had begonnen ze met het opbouwen van hun noodbivak. Deelnemer Twan had zijn mes laten slingeren, omdat dit tegen alle survivalwetten in is heeft Michel het in beslag genomen. Nadat iedereen zijn noodbivak had opgebouwd was het tijd voor de instructie veilig gebruik mes en bijl.

De kinderen waren heel aandachtig aan het luisteren en met de getoonde snij-technieken zijn de kinderen in staat om een haring zelf te maken.
Om de volwassenen het gebruik van het mes meer eigen te maken heb ik ze allemaal een opdracht gegeven. Anja kreeg de opdracht een botermesje van hout te maken, Twan een spatel, Mark een theelepeltje en Mario een soeplepel. Aan het einde van de middag had bijna iedereen de opdracht volbracht.

Intussen was Mario eetbare paddenstoelen aan het verzamelen, iets wat hij van thuis uit heeft meegekregen. Na het schoonmaken van de paddenstoelen heeft hij ze in een mess tin op een houtvuur bereidt.

Na jaren van maaltijdsoep hebben we er dit jaar voor gekozen om een keer Chili Con Carne klaar te maken, we moeten onze kampkok ook een beetje uitdagen.

Michel en Eddy hebben samen een boomstambankje gemaakt, wat erg comfortabel zit. De rest van de tijd zijn ze bezig geweest met het verzamelen en kleinmaken van stookhout. En ook nog een demonstratie vuur maken met een vijl en een vuursteen.

In de avond was het tijd voor een sluipspel wat de kinderen ook erg leuk en spannend vinden, het is de bedoeling dat de kinderen in het donker naar een lamp toe sluipen zonder dat ze gezien worden door de wachter. Na het sluipspel was het tijd om te ontspannen bij het kampvuur.

Jennifer en Michel waren om 06:00 wakker en hebben het kampvuur weer nieuw leven ingeblazen. Enige tijd later volgden ook Leo en Eddy.
Door de dichte mist was het zicht minder als 50 meter.
Kampkok Leo heeft scrambled eggs gemaakt wat weer erg in de smaak viel, nadat iedereen had gegeten hebben we gezamenlijk het kamp afgebroken.

Vervolgens heeft Jennifer de diploma's en badges aan de kinderen uitgedeeld waarmee het weekend tevens ten einde kwam.
Het was weer een geslaagd weekend, waarin veel gebouwd en gelachen is.
(c) 2017 by woodcraftsurvival.com