Ouder en kind survivalweekend van 17 op 18 september 2016
Dit was alweer de tweede editie van het ouder kind weekend. Michel, Jennifer, Eddy en Leo waren al vroeg aanwezig om het kamp op te bouwen. Eddy en Leo hebben de keuken opgebouwd en intussen heeft Michel de hudo gemaakt. En omdat we dit jaar twee vrouwelijke deelnemers hadden hebben we voor extra privacy en comfort gezorgd. De dames waren er in ieder geval erg blij mee. En in het donker een hudo vinden kan lastig zijn, vandaar dat we dit jaar de route naar de hudo met felgele pijlen hadden aangegeven.

Omstreeks 10:30 kwam Twan met Thom aan, Twan wilde meteen aan de slag maar we hebben hem eerst een bakje koffie aangeboden. Vervolgens is hij met zijn onderkomen aan de slag gegaan. Jennifer en Thom waren vast begonnen met het verzamelen van enkele flinke stukken stookhout.

Om 11:15 arriveerde Anja, Mario en Joey omdat ze aan de late kant waren konden ze meteen aan de slag met hun onderkomen. Een aantal weken voor het weekend hadden alle deelnemers als voorbereiding een hand-out toegestuurd gekregen.

Na het middageten heeft Michel met een aantal voorbeelden laten zien welke gebruiksvoorwerpen je allemaal met afval kunt vervaardigen. Met deze info werd meteen flink aan de slag gegaan. Zo heeft Twan een tak van een vlierstruik uitgehold, deze is te gebruiken als rietje, of als blaaspijpje om een kooltje in een stuk hout te branden, zo maakten ze heel lang geleden mokken en lepels.

Tijdens het splijten van hout kwam er een keverlarve tevoorschijn, Thom wilde deze erg graag opeten. Even de stoere knul uitgelegd hoe hij dit het beste kon aanpakken en hopsakee daar ging de larve naar binnen, en Thom zei: "Mmm.... Lekker".

Vervolgens heeft Leo weer zijn bekende survivalsoep gemaakt, en natuurlijk broodjes hamburger.

Verder hebben de kinderen brood gebakken en natuurlijk veel in het bos gespeeld. In de avond heeft Michel de deelnemers nog wat instructie vuur maken gegeven. Vervolgens zijn we in het donker een sluipspel gaan spelen en toen dit afgelopen was hebben we nog even bij het vuur gechilled, waarna de kinders en de ouders naar bed gingen.

We hebben het weekend zoveel gedaan dat het onmogelijk is om alles te benoemen, maar het was zeker een leuk weekend met een leuke gemotiveerde groep.
(c) 2016 by Woodcraftsurvival.com