Herfst wandeling 23 november 2016
Op woensdag 23 november hebben Michel en Eddy een herfstwandeling gemaakt. We hebben voornamelijk gewandeld maar natuurlijk hebben we ook een aantal survivaltechnieken en tips getest.

Zo hebben we van twee dunne twijgjes een garde gemaakt die je in de veldkeuken kunt gebruiken. Je hebt hiervoor twee twijgjes nodig met een lengte van ongeveer 50cm. Buig beide twijgjes zodat begin en eind bij elkaar terecht komen. Vervolgens bindt je de eindjes met een stuk touw of ijzerdraad aan elkaar vast, indien nodig bind je beide bogen ook aan elkaar vast.

Een tijdje terug had ik een imitatie rambo 4 mes aangeschaft, en ik moet zeggen dat het een uitstekend werkmes is voor het zware werk.

We hebben ook een aantal sealbags getest als waterzak, en ik moet zeggen dat het een mooi alternatief is als je waterzak lek geraakt is. Je doet er wel verstandig aan om sealbags uit te kiezen met twee afdichtingstrips. Verder zou ik de sealbags na het vullen in een aparte tas of zijvak van je rugzak stoppen om ongewenste lekkages te voorkomen.