Wandeling 2 juli 2017
Na een warme droge periode had het afgelopen week weer flink wat geregend, echter moet er nog veel regen vallen om het waterpeil in de vennen weer op het normale peil te krijgen.

Vandaag hebben we de firepiston weer uit de kast gehaald, deze uitvinding die zijn oorsprong vindt in het verre oosten kun je gebruiken om er een vuurtje mee aan te maken. Een firespiston bestaat uit een cilinder waar en zuiger strak in past. Onder in de cilinder zit een kleine inkeping waarin je een stukje tondel kunt stoppen. De werking berust op de eigenschap dat als je lucht onder druk samenperst er voldoende warmte ontstaat om een stukje tondel te laten gloeien. Met een flinke klap boven op de cilinder wordt er voldoende warmte gegenereerd om een stukje verkoold katoen te laten gloeien.

Tijdens een hike of survivaltocht kun je niet alles met je meesjouwen, veel dingen kun je eenvoudig zelf maken. Zo ook een spanzaag, je hoeft hier alleen een los zaagblad voor mee te nemen, vervolgens zoek je een stevige flexibele tak waar je op beide kopse kanten een inkeping in maakt. Door deze inkepingen moet je zaagblad heen, 2 stevige stalen spijkers of boutjes zorgen ervoor dat je zag op zijn plek blijft zitten.

Ook is Eddy bezig geweest om enkele technieken om in een boom te klimmen te verfijnen.
Het was weer een geslaagde dag waarin we weer erg veel hebben bijgeleerd.
(c) 2017 By Woodcraftsurvival.com