Woodcraftsurvival wandeling december 2017
Het was druilerig weer en het had een beetje gevroren., maar dit weerhoudt Eddy en Michel niet om naar de bossen te gaan om survivalskills te testen en te verbeteren. Sommige ideeën bedenken we zelf, andere komen uit boeken of vinden we via het internet.

Vandaag hadden we een variabele hoogzit gebouwd die Eddy op youtube had gezien, tijdens het bouwen kwamen we allerlei problemen tegen. Op het filmpje was namelijk de achterste balk die tegen de boom aan klemt van een boomstam gemaakt, tijdens onze test kwamen we er achter dat dit veel te glad is. De oplossing hadden we ook al snel gevonden door een stuk dik sisaltouw als klem te gebruiken. Praktisch is de variabele hoogzit niet, want je kan hem onmogelijk alleen hoog in de bomen krijgen, hier zal een katrolsysteem voor gebouwd moeten worden, wellicht weer een leuk project voor een volgend uitstapje.

Vervolgens hebben we nog een touwladder gemaakt van een stuk sisaltouw en wat polsdikke boomstammetjes. Met de Marlsteek kun je de stammetjes hier vervolgen eenvoudig tussen klemmen, zonder dat je hier ingewikkelde knopen voor hoeft te gebruiken.

En wist je dat als je gestrand bent in slecht weer je jezelf met een poncho en een theelichtje kunt opwarmen.

Al met al hebben we weer veel geleerd en ook weer inspiratie opgedaan voor de komende woodcraftsurvivalwandelingen.
(c) 2017 by woodcraftsurvival.com