November wandeling 2018
Na een periode van hogere temperaturen lijkt koning winter dan eindelijk aan te zijn gekomen in Nederland, maar dit weerhoudt ons natuurlijk niet om nieuwe survival skills uit te testen en waar nodig te optimaliseren.

Zo hebben we van een stuk bamboe waar we met een ty wrap een siliconen slang hebben bevestigd een jachtwapen gemaakt, hiermee hebben we sateprikkers naar een boom afgeschoten. De sateprikker had zich ongeveer 1 cm in de schors van de boom geboord. Een dergelijk jachtwapen kun je in een survivalsituatie gebruiken om jezelf te voorzien van vers vlees. Omdat de effectieve dracht van het projecttiel maximaal 5 tot 10 meter bedraagt kun je deze alleen gebruiken om er mee op kleine prooidieren te jagen, denk hierbij aan eenden, duiven konijnen en eekhoorns.

Als je een conservenblik op de juiste plaats inknipt, en de overtollige delen verwijdert hebt. Kun je hier met wat buig en vouwerk eenvoudig een steelpannetje van maken. Natuurlijk moesten we deze ook even boven het houtsvuur testen.

Als je geen lucifers hebt maar wel staalwol en een 9 volt batterij kun je met de 9 volt batterij het staalwol eenvoudig ontsteken, het staalwol gloeit maar een korte tijd. Als je het staalwol met wat olie, deet of andere brandbare vloeistof inwrijft, zal het staalwol veel langer blijven branden. Zo heb je meer tijd om met je aanmaakhoutjes het vuur te ontsteken.