Wandeling 31 oktober 2017
Meestal gaan we al erg vroeg op pad en zien we allerlei dieren in hun natuurlijke habitat, maar vandaag zijn we pas in de loop van de ochtend op pad gegaan en dan verschuilen de meeste dieren zich. Maar als je goed rondkijkt vindt je toch allerlei diersporen. En als je deze sporen volgt en leest kruip je als het ware in de huid van het dier, zo leer je veel over de gewoontes van het dier. Wij hebben de sporen van een volwassen ree en van een groep wilde zwijnen gevolgd, hieronder zie je enkele foto's

Verder hebben we een vogelval van een leeg conservenblikje gemaakt, hiermee kun je in een survivalsituatie vogels van de grote van een merel vangen.
De vogel eet van het voer in dit geval de mais, vervolgens ziet de vogel de mais onderin het blikje liggen en om hier bij te komen springt de vogel in het blikje. Omdat de vogel min of meer vast zit in het blikje en niet hoog genoeg kan springen om uit het blikje te komen zit hij gevangen totdat je hem of een ander roofdier hem pakt. Indien je een dergelijke val zet dien je dus regelmatig je vallen te controleren, omdat je anders het risico loopt dat een roofdier er met je prooi vandoor gaat.

 Natuurlijk hebben we na het maken van deze foto's de vogelval weer opgeruimd, omdat het plaatsen van vallen en strikken in veel Europese landen waaronder Nederland is verboden.

Op de foto staat Michel in een survivalvest, een survivalvest bestaat uit een aantal grote en kleine afsluitbare zakken. In deze zakken kun je allerlei uitrustingstukken stoppen denk hierbij aan lucifers, firesteel, tondel, reddingsdeken, vliegertouw, noodverband en een kompas. Zo heb je altijd een aantal belangrijke uitrustingstukken bij voor het geval dat je tijdens bijvoorbeeld een rivieroversteek je rugzak kwijtraakt.

Verder hebben we ook nog een noodbivakzak getest, dit handig uitrustingstuk is ingepakt nauwelijks groter als een pakje zakdoekjes maar kan in een noodgeval je leven redden. Het is niets meer als een ietwat verstevigde reddingsdeken in de vorm van een slaapzak, door de felle oranje kleur val je goed op in een natuurlijke omgeving.

Dit item is zeker een aanrader voor één ieder die regelmatig buiten in de natuur verblijft denk hierbij aan kanovaarders, bergwandelaars en mountainbikers.

Ook kwamen we de eetbare sponszwam tegen, ik blijf mezelf steeds verbazen hoe moeder natuur al dat moois in elkaar zet.

Afgelopen weekend had het hard gewaaid, hierdoor was er een vogelnestje uit een boom gewaaid, ik heb het vogelnestje in een zak van mijn survivalvest gestopt zo kan deze verder drogen en heb ik weer wat extra droge tondel voor wanneer ik het nodig heb.
 
(c) 2017 bij woodcraftsurvival.com