Survivalwandeling 5 mei 2017
Op 5 mei is het Bevrijdingsdag in Nederland, een mooie dag om naar de bossen te gaan en van de natuur te genieten. Vrijwel meteen worden we beloond door een grote reebok die op ongeveer 10 meter van ons aan het fourageren was, hij schrikt en kijkt om. Enkele sprongen verder verdwijnt hij in het dichte struikgewas.

Eenmaal aangekomen op ons basiskamp hang ik mijn rugzak met een haak aan de boom, het grote voordeel hiervan is dat de rugzak niet in de natte ondergrond staat en dat ik niet telkens hoef te bukken als ik iets uit mijn rugzak wil pakken. Dit is een mooi voorbeeld van het KISS principe (Keep It Simple Stupid).

Vervolgens hebben we een val gebouwd waarmee je kleine zoogdieren zoals konijn en haas kunt vangen. Het principe van deze val werkt door middel van een strik die bevestigd zit aan een trekkermechanisme. Indien een prooidier in de strik vast komt te zitten zal het trekkermechanisme los van elkaar komen, waardoor de met een boomstam verwaarde hefboom de strik omhoog trekt. Hiermee wordt voorkomen dat het prooidier lang moet lijden.

Het plaatsen van vallen en strikken is in Nederland verboden, en wordt gezien als stropen. Na het bouwen van een val voor de website verwijderen wij deze direct.

Van een lege diervoederzak hebben we een noodrugzak gemaakt, in noodsituaties moet je kunnen improviseren en door regelmatig allerlei skills en technieken te beoefenen blijf je hier handig in en leer je praktische oplossingen bedenken.
(c) 2017 by woodcraftsurvival.com