Survivalwandeling 14 april 2017
Vandaag was het goede vrijdag, een mooie dag om al vroeg naar de bossen te gaan, hoewel er veel reeën zijn blijft het toch altijd bijzonder om ze te zien. Een goede bushcrafter is vooral ook met zijn omgeving bezig. Ons motto is niet voor niets "leven van en met de natuur, met respect voor de natuur".

Voorafgaand aan een wandeling doen we wat research werk, we werken ideeën en technieken uit voor de website. Zo hebben we vandaag een tension trap gemaakt, dit is een val waarbij gebruik wordt gemaakt van een tak die middels een touw wordt opgespannen. Als een dier van een stuk aas eet, zorgt het trekkermechanisme ervoor dat het dier gespietst wordt door een tak waaraan twee scherpe punten bevestigd zitten.

Omdat we nu niet in een survivalsituatie verkeren, breken we na het bouwen de val af. Maar door vallen te bouwen leer je veel over de werking van deze vallen, tevens leer je allerlei snij en knooptechnieken in de praktijk toe te passen.

Ook hebben we van een doorn  van een bramenstruik, een veer van een houtduif en het binnenste draadje van een stuk parakoord een spinner gemaakt waarmee we een vis zouden kunnen vangen. Het idee hierachter is dat je een stuk aas ontwerpt dat een zo natuurlijk mogelijke beweging in het water maakt, zo worden roofvissen getriggerd.

Het was weer een leuke en leerzame wandeling.
(c) 2017 by woodcraftsurvival.com