Wandeling 26 maart 2017
Op 26 maart is de lente al in volle gang, s nachts is de klok een uur vooruit gezet naar de zomertijd. Maar ondanks het tijdverschil zijn Eddy en Michel al voor het licht wordt in de bossen. Het vroege opstaan wordt beloond want we zien op zo'n 200 meter afstand een hele familie wilde zwijnen, de familie bestaat wel uit 10 zwijnen.
Ineens gaan ze er allemaal als een speer vandoor en verdwijnen het bos is jammer, Eddy heeft nog wat foto's proberen te maken maar door de schemer zijn er alleen wat schimmen op de foto te zien. Tien minuten later en 600 meter verder zien we 5 reeën in het veld, we kunnen ze tot op een kleine 100 meter benaderen, dit blijven toch wel de mooie momenten van de boswandelingen.

Iedere winter worden er overal weer veel bomen omgekapt voor de houtindustrie, ideaal voor ons als bushcrafters om er weer een mooie hut van te bouwen.
Zo hebben we vandaag dan ook een hut gebouwd van een omgevallen boom, met de sparren dennentakken die de bosbouwers hebben laten liggen hebben we een warm en waterdicht één persoons schuil/observatiehutje gebouwd. Een dikke laag sparrentakken hebben we op de grond gelegd als isolatie, wellicht komen we nog vaker bij deze schuilhut terug om wild te observeren.
(c) 2017  by woodcraftsurvival.com