Woodcraftwandeling april 2018
De weerspreuk "April doet wat ie wil" geeft aan dat het weer in April snel veranderd, dit hebben we de laatste weken dan ook wel weer gemerkt met temperatuurverschillen van meer dan 15 graden in enkele dagen.

Ondanks het wisselvallige weer is de lente in volle gang, vogels zijn aan het nestelen en overal komen de voorjaarsbloemen zoals paardebloem, madeliefje en het fluitenkruid weer op.
Ondanks de regen gaat het team van woodcraftsurvival er weer op uit om nieuwe gear te testen en  natuurlijk om wat skills up to date te houden.

Vandaag hadden we een hoogte/barometer bij ons, voor het navigeren in bergachtig terrein is deze essentieel om te weten op welke hoogte je je bevindt, met behulp van een kaart en kompas kun je dan je positie/route bepalen.Tevens is een hoogtemeter/barometer een prima hulpmiddel om er het weer mee te voorspellen. Als de luchtdruk snel daalt duid dit op een verslechtering van het weer zoals onweer of storm.

Eddy had thuis van 2 stukjeswilgenhout een mooie pothanger gemaakt, deze kun je gebruiken om je billycan boven het vuur te hangen.

Als je in een survivalsituatie terrecht bent gekomen is het meestal het verstandigst om op de plek te blijven waar je bent gestrand, als dit te gevaarlijk is dien je een veilige plek op te zoeken. Om het zoeken voor search en resque teams eenvoudiger te maken die je je route duidelijk te markeren. Een eenvoudige manier om dit te doen is met oranje elektrotape. Het voordeel van elektrotape is dat het een realtief klein rolletje is en dat het onder aller weersomstandigheden goed blijft zitten.

Verder hebben we van een boomstam een klein bankje gemaakt, hiervoor hebben we gebruik gemaakt van een bijl, zaag en een slangenboor. Een bankje zorgt ervoor dat je van de grond af zit en het geeft een huiselijk gevoel wat goed is voor het moreel.

Vaak nemen wij op onze tochten een militair pionierschepje mee, deze gebruiken we voor het graven van latrines of zoals vandaag voor het steken van pieren. Die we vervolgens weer kunnen gebruiken als voedsel of als aas om ermee te vissen.