Een crisis overleven
De hedendaagse samenleving is afhankelijk geworden van allerlei voorzieningen, die wij tegenwoordig vanzelfsprekend vinden. Zo komt er oneindig veel schoon drinkwater uit de kraan als we deze open draaien, en als we de schakelaar omzetten hebben we volop verlichting in ons huis. En onze boodschappen kunnen we 24/7 in een winkel kopen, en voor de mensen die vinden dat ze het "te druk" hebben is er een heuse bezorgservice die de boodschappen tot in de keuken bezorgd.

Veel mensen staan er niet bij stil dat een (natuur)ramp of een andere crisis al deze hedendaagse vanzelfsprekende voorzieningen in een keer kan wegvagen.

Dit gebeurde onlangs nog o
p het eiland Sint Maarten, wat zwaar getroffen werd door orkaan Irma, deze orkaan van de zwaarste categorie, heeft meer dan 1/3 van alle huizen totaal verwoest. Omdat de infrastructuur ook zwaar beschadigd is komt er geen water uit de kraan, en is er nauwelijks elektriciteit. Ook zijn veel wegen onbegaanbaar waardoor het moeilijk is om hulpgoederen om de juiste plekken te krijgen.

Na een ramp van deze omvang is het onmogelijk dat de overheid iedereen direct hulp kan bieden, daarom is het erg belangrijk dat één ieder zichzelf voorbereid op een ramp of een crisis.
 
Jezelf voorbereiden doe je door voor tenminste drie dagen voedsel, drinkwater en andere essentiële spullen voor heel je gezin in huis op voorraad te leggen. Zo kan de overheid eerst de hulp aan ouderen en andere hulpbehoevende mensen bieden.

In de onderstaande rubrieken kun je lezen hoe je jezelf kunt voorbereiden op een ramp of crisis, maar ook wat je kunt doen om jezelf en je gezin in leven te houden als je niet in staat bent om bij je voorraden te komen.
 

(c) 2007 - 2017 Woodcraftsurvival.com