Een leeg aluminium bakje gebruiken als bakpan
Als je onverwachts in een survivalsituatie terrecht komt is de kans klein dat je een volledige kookuitrusting tot je beschikking hebt. Met een beetje improvisatievermogen ziet de survivor in allerlei door de mens als afval achtergelaten voorwerpen nieuwe uitrustingstukken. Wat het overleven ineens een stuk eenvoudiger maakt.

We vonden in het bos een leeg alumnium bakje waar hondenvoer in heeft gezetten, de insecten hadden het bakje al voor het grootste gedeelte schoongemaakt. Mits niet kapot kun je een dergelijk aluminium bakje gebruiken om er water mee te koken of om er voedsel in te bereiden. Wij hebben het bakje gebruikt om er een ei in te bakken.
De mens is een gemakzuchtig dier wat overal afval laat slingeren, hier kun je in een survivalsituatie je voordeel mee doen.

Wij vonden een leeg alumnium bakje waar hondenvoer in heeft gezeten.

Tijdens onze survivaltocht gebruikten wij hem om er een ei in te bakken.
Stap 1

Om het bakje te verwarmen kun je met een tak een sleuf graven die smaller is als de breedte van het bakje. Vervolgens kun je een klein vuurtje in de sleuf maken.
Heb je eenmaal een vuurtje dan kun je het bakje bovenop het vuurtje zetten.

Stap 2

Ik had nog een esbit blokje in mijn jas zitten, dit is een brandstofblokje welke veelal door militairen wordt gebruikt om er hun gevechtsrantsoenen mee op te warmen. Het voordeel van esbit is dat er geen rook geproduceerd wordt waarmee je je positie verraadt.
Stap 3

Vervolgens zet je het alumnium bakje op het vuur, en doe jehet voedsel wat je wilt verwarmen in het bakje. Zonder boter is de kans natuurlijk groot dat je voedsel aanbakt, maar in een survivalsituatie zul je het hiermee moeten doen.
Stap 4

Blijf je voedsel goed in de gaten houden en voorkom dat het verbrand.
Stap 5

Als je voedsel gaar is kun je het van het vuur af halen.
Stap 6

Een takje waar je met je mes de schors vanaf hebt gehaald kun je gebruiken als vork.

Na gebruik kun je het bakje met wat water schoonmaken, zodat je het een volgende keer weer kunt gebruiken.
  (c)2020 by woodcraftsurvival.com