Van een oude petfles een veldfles maken
Als je onverwachts in een survivalsituatie terecht bent gekomen, heb je waarschijnlijk alleen de spullen bij die je op je lichaam draagt. De meeste mensen hebben standaard geen flesje water of een veldfles bij zich, hoewel het natuurlijk niet hoort om afval in de natuur te laten slingeren kan dit het leven van iemand redden die in een survivalsituatie verkeerd.

Zo laten we je in deze rubriek zien hoe je van een achtergelaten Pet fles een veldfles kunt maken.
Stap 1

Helaas hoef je tegenwoordig niet lang meer te zoeken naar een achtergelaten Petfles. Bij bijna iedere parkeerplaats van een bosgebied vind je er wel enkele.

Wij vonden er één zonder de dop.
Stap 2

Omdat onze Petfles geen dop meer heeft zullen we zelf een dop moeten maken. Wij maken een houten plug die we in de hals van de Petfles stoppen.

Hiervoor dienen we een tak van droog hout te zoeken die iets dikker is als de flesopening. Droog hout zal als het nat wordt een beetje uitzetten waardoor er een waterdichte afdichting ontstaat.

Voor het gemak pakken we een tak van 15 a 20cm lang.

Je kunt de fles natuurlijk ook afdichten met een stuk plastic met een touw of elastiek.
Stap 3

Vervolgens snijden we met een mes het uiteinde van de tak taps aan.
Stap 4

Tijdens het taps aansnijden van de tak, controleren we regelmatig of de tak met het tapse uiteinde strak in de flesopening past.

Als dit het geval is, is je stop in principe al gereed
Stap 5

Omdat een lange stop in je fles onhandig is, korten we de stop in op een lengte waarmee we de stop nog goed kunnen plaatsen en/of verwijdern.

Zo loop je ook niet het risisco dat je veel te lange stop ergens achter blijft hangen, waardoor er kostbaar drinkwater verloren raakt.
Stap 6

Om splinteren en afbrokkelen van de stop te verkomen breken we de kantjes van het zojuist afgezaagde gedeelte.
Stap 7

Je kunt je refurbishes Petfles nu vullen met water, in het begin zal de stop nog een beetje lekken maar na verloop van tijd zal het hout uitzetten en de opening volledig waterdicht afdichten.

Je kunt eventueel een stukje van een plastic zak tussen de opening van de Petfles en stop leggen, dit fungeert dan als een pakking.
Stap 8

Wij hadden op een van onze eerdere tochten een stuk ijzerdraad gevonden, dit bracht ons op het idee om de Petfles de modificeren naar een veldfles die je aan je riem kunt hangen.

Zo houd je je handen vrij en is de kans kleiner dat je de Petfles verliest.
Stap 9

Hier hang de zojuist gefabriceerde veldfles aan mijn riem.