Een stoel maken van een jute zak
Als je voor een langere tijd gaat rondtrekken dan heb je op een gegeven moment sterk de behoefte om eens lekker te kunnen relaxen, dit kun je heel gemakkelijk in een comfortabele stoel.

Maar tijdens een trektocht heb je niet altijd de mogelijkheid om een stoel of een kruk met je mee te nemen. Je kunt dan met behulp van een (oude) jutezak, een paar stevige takken en een paar meter touw een zeer comfortabele stoel maken.
Stap 1

Zoek twee stevige takken die ongeveer tot borsthoogte komen, en pionier deze twee stokken aan één uiteinde met een kruissjorring aan elkaar. Je hebt nu een frame in een V-vorm geconstrueerd. Zet dit geheel op zijn kop tegen een stevige boom.

Stap 2

Neem de open zijde van de jute zak en houd deze als bovenkant. Wikkel en bind de bovenkant van de jutezak stevig vast net boven de kruissjorring die in de twee takken zit. Gebruik hiervoor touw of ijzerdraad.

Stap 3

Zoek een stevige tak van ongeveer één meter lang. Neem vervolgens de onderkant van de jutezak (dichte kant) en maak aan allebei de zijdes een inkeping die groot genoeg is zodat de tak er doorheen gestoken kan worden.

Stap 4

Steek vervolgens de tak door de inkepingen heen. Zorg er wel voor dat deze tak een eindje over het frame steekt.

Hier zie je hoe je comfortabele stoel er in werkelijkheid uitziet.
Een stoel gemaakt van een jute zak stelt je in staat om met weinig middelen behoorlijk comfortabel te zitten en bv een boek te lezen. Het enige wat je met je mee moet nemen is een jute zak en wat stevig touw en een stukje ijzerdraad.