Een tafel pionieren
Verblijf je voor een langere periode op één vaste plek dan kan het bouwen van een tafel je heel wat luxe bieden zeker in combinatie met een stoel, je hoeft dan niet meer van de grond te eten. Ook kun je kleine spullen op tafel leggen zodat je ze minder snel kwijt raakt.
Stap 1

Zoek 4 stevige stammen met een dikte van circa 5cm en een lengte van ongeveer 140cm. Zaag deze bij voorkeur af, dit vereenvoudigd het in de grond slaan op een later tijdstip.

Maak aan deze 4 stammen aan één uiteinde een punt zodat je ze gemakkelijk in de grond kunt slaan.
Stap 2

Bepaal hoe groot je tafel moet worden, vervolgens teken je met een takje de omtrek van de tafel in het zand (je kunt met deze methode alleen rechthoekige tafels bouwen). Sla nu op iedere hoek van je tekening een paal in de grond.

Stap 3

Nu moeten we twee dwarsbalken monteren, hierop komt het tafelblad te liggen. Zoek twee stammen met een doorsnede van circa 5cm, de lengte is afhankelijk van de afstand tussen de poten. Zorg er voor dat de dwarsbalken aan iedere zijde 10cm voorbij de poten steekt.

Je maakt de dwarsbalken vast met een kruissjorring.


Let op, de hoogte van je dwarsbalken zijn bepalend voor de hoogte van je tafel.
Stap 4

Hier zie je de twee dwarsbalken die tegenover elkaar zijn bevestigd.

Stap 5

Om de tafel extra stevig te maken verbinden we de poten onderling met een kruis. Doe je dit niet dan is de kans groot dat je tafel gammel wordt.
Stap 6

Nu gaan we het tafelblad maken, dit doen we met behulp van dunne stammetjes. Zaag stammetjes die 20cm groter zijn dan de constructie van je tafel.
Stap 7

Leg de stammetjes strak tegen elkaar op de twee dwarsbalken, laat deze stammetjes aan beide zijde 10cm oversteken.
Stap 8

Omdat we niet willen dat het tafelblad los zit (ivm de veiligheid) binden we ieder stammetje vast.
Dit gaat het gemakkelijkst door een lang touw met een constrictorknoop aan de dwarsbalk vast te knopen, vervolgens sla je het touw over het stammetje van het tafelblad heen en sla je deze weer onder de dwarsbalk door, vervolgens ga je weer over het tweede stammetje en begint het proces weer overnieuw tot je alle stammetjes hebt vastgebonden. Aan het uiteinde bind je het touw met een mastworp vast aan de dwarsbalk.

Dit doe je natuurlijk aan allebei de zijdes.
Stap 9

Hier zie je goed de wikkelingen onder de dwarsbalken door.
Hier is de tafel klaar voor gebruik.