Wasknijpers maken
Eenmaal aangekomen op je basiskamp na een dag rondgetrokken te hebben door de natuur is het prettig om droge kleding aan te trekken. Om ervoor te zorgen dat je de volgende ochtend niet met natte of klamme kleding op pad gaat dien je ze direct na het uitrekken meteen te drogen te hangen. Dit kan natuurlijk door ze over een in een boom te hangen maar het is natuurlijk veel leuk om dit in stijl te doen.

Span tussen twee bomen een stuk touw wat fungeert als waslijn, nu moeten we nog wasknijpers maken. Hoe dit in het werk gaat kun je hieronder lezen.

Het zelf vervaardigen van gebruiksvoorwerpen heeft als voordeel dat je de tijd nuttig besteed, dat je extra vaardigheden met het gebruik van mes en zaag ontwikkeld en het is tevens goed voor het moreel.
Wasknijper van een postelastiek

Zoek twee vingerdikke takjes met een lengte van ongeveer 10cm . Beide takjes dien je aan één zijde met je mes af te vlakken.

De kopse kanten kun je een beetje aftrimmen zo voorkom je dat het hout gaat splijten.
Vervolgens houd je de twee takjes met de afgevlakte kanten  tegen elkaar aan, aan de bovenzijde wikkel je een postelastiek zodat beide takjes stevig tegen elkaar aan worden gedrukt. 
Hang de was over de waslijn en houd deze op zijn plaats met behulp van je wasknijper.
Wasknijper van een gespleten tak

Zoek een vingerdikke tak met een lengte van ongeveer 15cm.
Om van deze tak een wasknijper te maken dienen we de tak tot ongeveer halverwege te splijten. Om verder doorsplijten te voorkomen dienen we in het midden van de tak een stukje touw of een stukje ijzerdraad te wikkelen. Vervolgens kunnen we één zijde voorzichtig met een mes splijten.

Door de veerkracht van het hout zal de inkeping dichtgedrukt worden waardoor de was op zijn plaats blijft hangen.
Een waslijn in een basiskamp.

Door jezelf van extra comfort en gemakken  te voorzien houd je het moreel hoog.