Uitrusting waterdicht verpakken
Hoe goed je zelf ook uitkijkt, het kan altijd voorkomen dat je door het maken van een fout of door het toedoen van een ander met je kano omslaat. Voor de kano is dit geen ramp die is namelijk gemaakt om in het water te liggen, andere uitrustingstukken kunnen vaak minder goed tegen water en dienen we daarom te beschermen tegen het water.

Je kunt uitrustingstukken natuurlijk verpakken in sealsbags of vuilniszakken, hiermee blijft de uitrusting natuurlijk ook mee droog. Maar deze plastic zakken kunnen bij het te water raken snel scheuren waardoor de spullen alsnog nat worden. Daarom is het raadzaam om te investeren in duurzame oplossingen waar je jarenlang plezier van zult hebben.
Drybag, deze tassen zijn gemaakt van een flexibele waterdichte kunststof. De afdichting van de tas geschied door het verschillend keren omslaan van de bovenzijde, om vervolgens de gespen dicht te klicken.

Het grote voordeel van drybags is dat je ze door de flexibiliteit altijd wel ergens tussen kan stoppen. Hoewel ze over het algemeen goed waterdicht zijn is het raadzaam om belangrijke uitrustingstukken zoals een verbandset dubbel te verpakken.

Drybags zijn er in verschillendekleuren, grotes en uitvoeringen.
Waterdichte ton met schroefdeksel, deze oerdelijke voedertonnen zijn ideaal om kwetsbare uitrustingstukken zoals camera apparatuur in op te bergen.

Je kunt ze tevens gebruiken om er op te zitten als je even op de kant wilt uitrusten.
Belaad je boot altijd dusdanig dat je uitrustingstukken zo laag mogelijk in de boot liggen en bevestig ze aan de boot vast, zodat je ze niet kwijtraakt als de boot omslaat.