Vissen met een frisdrankblikje
Een leeg frisdrankblikje kun je prima gebruiken als visdraadspoel, in veel 2e en 3e wereldlanden maken ze hier volop gebruik van. Dit bespaart veel ruimte en voor het milieu is het altijd goed om te recyclen.
Stap 1
Om een frisdrankblikje als visdraadspoel te gebruiken heb je ongeveer 25 meter visdraad nodig, het ene uiteinde maak je met een stuk duct-tape goed vast aan het blikje.

Vervolgens wikkel je de visdraad om het blikje, aan het overgebleven uiteinde bevestig je een stukje kunstaas.
Stap 2
Houdt het frisdrankblikje vast in je ene hand, met de andere hand houdt je het kunstaas vast. Haal vervolgens enkele wikkelingen los van het frisdrankblikje.

Werp het kunstaas in het water. Let erop dat je het blikje in de lengterichting van de worp houdt, zo zal de visdraad gemakkelijk van het blikje loslaten.

De bovenstaande handeling vergt enige oefening.
Stap 3
Als er geen visdraad meer van het blikje wordt afgewikkeld  kun je het kunstaas weer binnen halen, dit kun je doen door de vislijn geleidelijk aan weer om het frisdrankblikje heen te wikkelen.


Stap 4
Als je geluk hebt wordt er een roofvis door het kunstaas nieuwsgierig waardoor hij toehapt. Je zult veel geduld moeten hebben en stap 2 en 3 veelvuldig moeten herhalen voordat je succes hebt.

Het kan soms wel even duren voordat je een vis vangt, daarom is het belangrijk om op verschillende locaties en tijdstippen te vissen.