Giftige paddenstoelen

Hieronder vind je een aantal giftige paddenstoelen. De groene knolamaniet is één van de dodelijkste paddenstoelen ter wereld, een kleine hap kan al de dood tot gevolg hebben en als je hem eenmaal gegeten hebt is er geen remedie meer.

Pas op!!! Omdat veel eetbare paddenstoelen op giftige paddenstoelen lijken kun je het plukken om ze op te eten maar beter aan de echte paddenstoelen kenner overlaten. Een vergissing kan dodelijk zijn. Woodcraftsurvival.com kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor verkeerde of onkundige handelingen.

De vliegenzwam is met zijn rode hoed en witte stippen een bekende en erg opvallende paddenstoel. Bij regenachtig weer kunnen de witte stippen van de hoed afspoelen. Het eten van de vliegenzwam kan tot vergiftigingsverschijnselen leiden.

Je vindt de vliegenzwam van juli tot de late herfst in loof -en dennenbossen.

De aardappelbovist is een half bol tot knolvormige paddenstoel, die aan de bovenzijde vaak is afgeplat. De doorsnede bedraagt zo'n 5 tot 10cm. Het oppervlak is ruw door hoekige schubben. De aardappelbovist heeft een korte of geen steel.

Je vind de aardappelbovist in groepen op de grond van heide of in loof -en naaldbossen. Je vind hem in de zomer tot de herfst.

De aardappelbovist is licht giftig.