Bushcraft kanotocht over de Dommel
Op zondag 2 juni zijn Michel en Leo weer een keer een stukje op de Dommel en de kleine Dommel gaan varen, met een temperatuur van bijna 31 graden celcius was het een tropisch warme dag. Om verbranding van de huid te voorkomen, van te voren de huid goed ingesmeerd met zonnebrandcréme, teven leek het mij verstandig om een tropenhoed en een blouse met lange mouwen te dragen.

Hoewel veel mensen verbaasd staan te kijken als je met warm weer lange mouwen draagt zorgt dit ervoor dat je zweet door de blouse wordt opgenomen en niet direct verdampt. Dit zorgt op zijn beurt weer voor verkoeling. En natuurlijk had ik voldoende water meegenomen.

Onderweg kwamen we verschillende eenden, ganzen en zwanen tegen met jongen, zodra de ouders je zien sturen ze de jongen dieren het ondoordringbare riet in. Intussen zorgen de ouders voor een afleidingsmanouvre dit om ervoor te zorgen dat de jongen niet ten prooi valt aan roofdieren.

Langs de waterkant vind je allerlei eetbare planten zoals waterzuring, waterpeper en watermunt. Van de watermunt heb een een handjevol blaadjes geplukt om hier op een later tijdstip een heerlijke verfrissende munt thee van te zetten.

Inmiddels waren we alweer een kleine 1,5 uur aan het peddelen en was het tijd voor de lunch, vandaag stonden pannekoeken en muntthee op het menu.

Na de lunch zijn we stroomafwaarts naar de auto gepeddeld, het was weer een heerlijke dag om midden in de natuur te kanovaren.
(c) 2019 by Woodcraftsurvival.com