Bushcraftsurvival wandeling Oktober 2019
Vandaag zijn we na een lange tijd weer naar onze oude vertrouwde plek gegaan, om weer wat leuke projectjes op foto uit te werken.
Zo hebben we van een plastic zak en een uitgeholde vliertak een waterzak gemaakt die je bijvoorbeeld in je kampkeuken kunt ophangen aan een gepionierde 3-poot.

De vliertak uithollen kun je met een stevig stuk ijzerdraad, het stukje ijzerdraad had ik tijdens een vorige wandeling in het bos gevonden. Survival is vooruitdenken, en dat betekent dus dat als je materialen vindt die in de toekomst van pas kunnen komen je deze mee moet nemen.

We hebben ook een eenvoudige zaagbok gemaakt van een gepionierde 2-poot, waar een dwarsbalk tussen is gepionierd middels kruissjorringen. Je kunt een boomstam eenvoudig in het ontstane driehoek klemmen, om vervolgens stukken van de boomstam af te zagen. De bouwtijd van deze zaagbok is minder als een half uur, en dus vele malen sneller en eenvoudiger als de andere varianten.

Van een steen en een deels gespleten stok heb ik een hamer steentijd stijl gemaakt, de steen heb ik met hars en een diagonaalsjorring stevig vastgezet. Je kunt de deze hamer gebruiken om haringen in de grond te slaan, maar ook om jezelf te verdedigen tegen wilde dieren.

De herfst is in volle gang, dat kun je aan de gekleurde bladeren aan de bomen zien maar ook aan de verscheidenheid aan paddenstoelen.
(c) 2019 by woodcraftsurvival.com