Herfst kanotocht over de Dommel Oktober 2020
Op zondag 4 oktober zijn Michel, Leo en Jennifer weer eens met zijn drieen gaan konovaren op de Dommel en kleine Dommel. De langdurige droge periode is voorbij en de herfst is al volop aanwezig, na een week van veel regen is het vandaag op dierendag overwegend droog met temperaturen rond de 14 graden en windkracht 5 lijkt het al echt herfst.
Het lijkt wel ineens of alle vogels er vandaag op uittrekken, naast een groot aantal reigers zagen we tot twee maal toe het ijsvogeltje en ook de rietzanger en de buizerd liet zich regelmatig zien. De jonge eendjes die we van de zomer zagen zijn al flink groot geworden, en de meerkoeten zijn altijd een stuk relaxer als ze geen nest meer hebben.

Op de heenweg zijn we tegen de stroom op gevaren het was met de stevige wind soms flink aanpoten, in de buurt van de Opwettense molen zijn we even uitgestapt om te lunchen. Jennifer heeft nog even geprobeerd een visje te vangen maar door de harde wind was het moeilijk om te voorkomen dat de lijn niet bij het binnenhalen in de boom terecht kwam. Na een broodje knakworst was het weer tijd om de Kleine Dommel en Dommel met de stroom mee af te zakken.

Al jaren komen we de sporen van de bever tegen in dit gedeelte van de Dommel, al enkele malen heb ik geprobeerd om de beverburcht te vinden maar steeds zonder resultaat. Vandaag na de tweede zoekpoging op de kant kwamen we een berg takken tegen welke afgewerkt was met een dikke laag modder. Yes, dacht ik eindelijk heb ik de beverburcht gevonden. Samen met mijn dochter Jennifer hebben we alle kanten van de burcht uitvoerig bekeken. De takken op de burcht waren ook allemaal afgeknaagd door de bever. Na de vondst van de beverburcht kon onze dag helemaal niet meer stuk, ik kijk alweer uit naar de volgende kanotocht.
(c) 2020 by woodcraftsurvival.com