Herfstwandeling Oktober 2019
Het is herfst, de laatste week ging gepaard met veel regen. Voor vandaag hebben ze ruim 18mm neerslag voorspeld, 1 liter neerslag komt overeen met 1 liter water per vierkante meter. Dus de verwachting is dat er vandaag per vierkante meter 18 liter water valt.

Maar dit weerhoud Michel, Jennifer en Leo niet om naar de bossen te gaan en te genieten van het herfstweer.
Na ruim één uur wandelen waarbij we tussendoor veel foto's van al die mooie paddenstoelen hebben gemaakt, was het tijd om een kop thee te zetten.
Even een mooi plekje opzoeken en in mum van tijd hebben Leo en Michel een tarp gespannen, Jennifer is intussen al bezig met het bestuderen van de natuur.

Na een klein uurtje is het weer tijd om verder te gaan en ruimen we de tarp weer op.

Als je in een survivalsituatie verkeerd en je hebt dorst dan kun je tijdens een regenbui water van de bladeren opzuigen, let er wel op dat bladeren niet giftig zijn. Soms heb je geluk en vind je een holte in een boom waar regenwater zich in heeft verzamelt, let er wel op dat het verzamelde regenwater schoon is en dat er geen ontlasting van vogels of kleine knaagdieren in zit. Het water kun je er met een rietje uitzuigen, heb je geen rietje dan kun je met een stuk textiel het water laten absorberen, vervolgens zuig je het water weer uit het textiel.

Tijdens onze wandeling zijn we verschillende verse sporen van reeen tegengekomen.
(c) 2019 by woodcraftsurvival.com