Hike door de sneeuw Februari 2020
Vandaag lag de sneeuw er een week, de temperaturen lopen langzaam op en vanaf morgen zal het gaan dooien. Dus wij wilden nog even gaan kanovaren, spullen ingeladen en naar de kanoclub om de Canadees op de auto te laden. Maar helaas de poort was volledig vastgevroren, de verschillende pogingen om de poort los te krijgen mochten niet baten. Gelukkig laten deze survivalisten zich niet tegen houden om toch even de natuur in te trekken, met de waterdichte rugzakken het bos in.

Eenmaal in het bos waren we de teleurstelling al gauw weer vergeten, moeder natuur is in de winter meedogenloos maar o zo mooi.

Halverwegen de hike hebben we even pauze genomen, Leo heeft toen op zijn woodstove heerlijke pannekoeken gebakken, met een kop warme chocolademelk is dit pure verwennerij.

In de winter als er sneeuw ligt en de zon schijnt kan je van het felle zonlicht, wat ook nog eens weerkaatst wordt door de sneeuw last krijgen van
Sneeuwblindheid. Om dit te voorkomen kun je een sonnebril dragen of een sneeuwbrilletje maken. Je kunt sneeuwbrillen improviseren van hout of boomschors. Ik had een sneeuwbril van een leeg pak chocolademelk gemaakt.

Indien je in de polaire streken bent gestrand en onvoldoende voedsel tot je beschikking hebt zul je voedsel moeten verzamelen. De meeste eetbare planten zitten diep onder het sneeuw en ijs verstopt. De beste kans op het verzamelen van voedsel is door te jagen of door vallen en strikken te zetten. Het voordeel van de sneeuw is dat je ziet waar de wilde dieren vaak langs lopen. Als je op deze wissels strikken zet is de kans het grootst dat je ook daadwerkelijk iets vangt. Met takken maak je de doorgang zo klein mogelijk, vervolgens plaats je een strik dat het dier wel moet tegenkomen als hij deze weg neemt.

Het plaatsen van vallen en strikken is in de meeste Europese landen streng verboden, wij hebben de strik na het maken van de foto's direct verwijderd.

Ondanks dat ons uitstapje er anders uit zag als we in eerste instantie hadden gedacht hebben we toch een leuke dag gehad.
(c) 2021 by woodcraftsurvival.com