Kanotocht over de Dommel met Leo en Jennifer
Jennifer was 3 jaar geleden al een keer met Leo en Michel een stukje mee gaan kanovaren. Ze was toen 6 jaar oud en had toen nog geen zwemdiploma. Ik heb toen met haar de afspraak gemaakt dat als ze haar zwemdiploma heeft ze een langer stuk mee mocht gaan kanovaren. Deze zomer heeft ze haar A-zwemdiploma gehaald, dus nu was het tijd voor een echte kanotocht.

Jennifer is net als haar vader een echte natuurliefhebber, ze kan dan ook erg genieten van de flora en fauna om haar heen. Vandaag hebben we eenden, reigers, rietzangers buizerds en verschillende soorten ijsvogeltjes gezien. Verder hebben we vele honderden libellen en kleine visjes gezien. Michel had zijn hengeltje meegenomen, meteen toen hij de hengel in het water uitgooide had hij al een baarsje gevangen. Binnen 5 minuten had Michel drie baarsjes van ca 10cm gevangen. Natuurlijk heeft Jennifer ze allemaal netjes terug in het water gezet.

Ook hebben we vele mooie waterplanten gezien zoals watermunt, pijlkruid, moerasvergeet-me-nietje en waterzuring, deze planten hebben weer een enorme aantrekkingskracht op de vele duizenden libellen in dit moerasachtige gebied.
(c) 2019 by woodcraftsurvival.com