Oudejaarswandeling December 2019
De kerstdagen zijn weer voorbij en koning winter begint langzaam weer wat terrein te winnen. Afgelopen nacht had het enkele graden gevroren en dat geeft altijd weer mooie plaatjes bij zonsopkomst. Eenmaal aangekomen op onze vertrouwde plek blijkt "ons bos" volledig met de grond gelijk gemaakt, alle 40 meter hoge douglassparren liggen op de grond, de bosbouwmachines hebben het zo mooie boslandschap omgetoverd tot een grote modderpoel wat meer iets heeft van een oorlogslandschap.

Deze plek is altijd erg speciaal voor mij geweest, vele mooie bouwwerken heb ik hier met Eddy de laatste 15 jaar gebouwd, het landschap is zo veranderd dat het even duurt voor ik mezelf kan orienteren. We pakken de draad weer snel op, en beginnen met het maken van enkele feathersticks. Dit zijn aanmaakhoutjes met houtkrullen die je kunt gebruiken om er eenvoudig een vuurtje mee aan te maken. Van een leeg visblikje en een takje maak je in enkele minuten een eenvoudig steelpannetje.

Omdat er zoveel sparrentakken en dunne stammetjes op de grond liggen besluiten we voor de laatste maal een mooi onderkomen te maken in "ons bos".
In een kleine drie kwartier hebben we dan ook een mooie A-frame shelter gebouwd met een lekker warm bed van sparrentakken.

Het team van woodcraftsurvival wenst iedereen een gelukkig 2020 en we hopen dat je ook volgend jaar onze site weer regelmatig bezoekt.
(c) 2019 by woodcraftsurvival.com