Ouder kind weekend september 2019

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september organiseerde woodcaftsurvival voorlopig voor de laatste keer het ouder kind weekend.

Op vrijdagavond was de kampstaf al rond 18:00 op het kampterrein. Na het opzetten van onze onderkomens hebben we de keuken en de Hudo opgebouwd.
Na het hijsen van de Nederlandse driekleur en de woodcraftsurvivalvlag was het weekendje dan officieel geopend.

Rond 19:00 arriveerde Mark, Xavi en Rhijs, ze kregen meteen een enveloppe met daarin een opdracht in hun hand gedrukt, de opdracht was om een foto te maken van de kinderen voor de ingang van de camping dat op een bepaald coördinaat ligt.
Om 20:00 arriveerde ook Anja, Mario en Joey samen met Twan en Thom, ook zij kregen een enveloppe met de opdracht om naar een specifieke grenspaal te lopen. Om 20:15 begonnen alle deelnemers aan de hike met volgepakte rugzak.

Om 21:00 kreeg ik van Anja een foto via de app met daarop Joey en Thom bij de grenspaal en omstreeks 22:30 waren ze weer terug en was het tijd om hun onderkomen in het donker op te zetten. Ondanks dat dit in het donker gebeurde, zag het er allemaal heel netjes uit.
Nu was het voor iedereen tijd om nog even uit te rusten bij het kampvuur, om vervolgens naar bed te gaan.

Na het ontbijt van zaterdagochtend heeft Jennifer aan de deelnemers een uitleg gegeven over het veilig gebruik van een mes, aansluitend heeft Michel de uitleg over veilig zaag en bijlgebruik gegeven.

Om 09:00 zijn we met de auto vertrokken naar het kanoverhuur bedrijf, waar we om 10:00 met een busje naar Borkel en Schaft zijn gebracht om een circa 8km lange kanotocht door de Malpie te volgen. Rond 12:00 waren we weer terug op het kampterrein, na het middageten hebben we een aantal ongevallen in scene gezet, en de vraag aan de deelnemers om te vertellen hoe er bij een dergelijk ongeval gehandeld dient te worden.

De volgende verwondingen hadden we in scene gezet:
- Joey was tijdens het omzagen van een boom onder een boomstam terecht gekomen
- Rhijs had een splinter in zijn hand gekregen van een stuk stookhout.
- Jennifer had in haar arm gezaagd
- En Xavi was op zijn knieën gevallen

De deelnemers waaronder een aantal BHV-ers hebben dit goed opgepakt, ook de kinderen vonden het leuk om verwondingen met nep bloed te verbinden.
Na de EHBO instructie was het tijd om hout te sprokkelen, Michel en Eddy hadden een aantal omgeknakte bomen in stukken gezaagd. Vervolgens hebben Twan en Michel de zwaarste stammen met behulp van een touw naar het kampterrein gesleept. Waarna het in stukken zagen en kloven kon beginnen.

Omdat ik het belangrijk vind dat de deelnemers voor zichzelf kunnen zorgen moesten zij hun maaltijd op houtvuur bereiden. Hamburgers, frikandellen marshmallows en braadworsten werden volop geroosterd. Terwijl onze kampkok Leo een bezig was een ***** Chinese rijsttafel te bereiden op houtvuur. 
 
Na het avondeten was er tijd voor ontspanning, en om 20:00 het sluipspel. De bedoeling is om de lamp te bemachtigen zonder dat bewaker Leo je ziet, als Leo je naam noemt moet je weer terug naar het beginpunt. Na een uur door de bossen sluipen was het tijd om bij het kampvuur te gaan zitten en wat na te praten.
Het doel van het sluipspel is om vaardigheden voor het observeren van dieren te ontwikkelen, zien zonder gezien te worden.

Op zondag hebben we na het traditionele ontbijt het kampterrein weer afgebroken.

(c) 2019 by woodcraftsurvival.com