Wandeling december 2018
Michel en Eddy zijn er op deze mooie winterdag op uitgetrokken om hun sluip en observatievaardigheden op peil te houden. Deze technieken gebruik je als je dieren in hun natuurlijke omgeving wilt volgen en hun gedrag wilt observeren en wilt vastleggen op foto of film. In een survivalsituatie kun je van deze sluiptechnieken gebruik maken als je op dieren wilt jagen, iets wat natuurvolkeren al duizenden jaen doen. Gebruik altijd kleuren die in de natuur voorkomen, camoufleer ook de handen en het gezicht zodat je minder opvalt.

Overnacht je in de natuur dan wil je bij naderend gevaar op tijd worden gewaarschuwd, met een muizenklem, spijkers, klappertjes en een stuk touw kun je op een vrij eenvoudige manier een waarschuwingsysteem maken. Indien een mens of dier tegen de struikeldraad aan loopt zal de muizenklem dichtslaan, hierdoor gaan twee klappertjes af waardoor je op tijd word gewaarschuwd. In de meeste gevallen zal het dier het hazenpad kiezen, tevens geeft het je voldoende de tijd om jezelf op het naderende gevaar voor te bereiden.

Op een van de onderstaande foto's zie je waaruit mijn outdoor EHBO kit bestaat, hiermee kan ik de meeste kleine ongevallen behandelen. Verpak je EHBO kit altijd in een waterdicht zakje. Als ik op pad ga draag ik ook vaak een survivalvest, zo beschik ik bij het verliezen van mijn rugzak toch nog over enkele essentiele zaken die het overleven een stuk eenvoudiger maken. Denk hierbij aan vliegertouw, een kompas, noodverband, mes, firesteel en een reddingsdeken.
 
Tijdens onze wandeling kwamen we ook nog een sprong reeen tegen, iets wat wij als natuur liefhebbers erg kunnen waarderen.
(c) 2018 by woodcraftsurvival.com