Woodcraftsurvival wandeling februari 2020
Voor vandaag heeft de weerdienst een regenval van tot wel 15mm voorspelt, dat komt overeen met 15 liter per vierkante meter. Dit met windsnelheden van wel 43 km/h, lijkt het wel een herfstachtige dag. Natuurlijk weerhoudt dit Eddy en Michel niet om toch op pad te gaan om wat skills uit te proberen.

Alle eieren zijn eetbaar en te koken en bakken zoals we ook kippeneieren bereiden, wij hebben een aantal kwarteleitjes gekookt in een Zweeds trangia kooksetje. Het is in de meeste landen niet toegestaan om de eieren van dieren die in het wild leven te rapen. Daarom hebben wij onze eitjes gekocht in een winkel, en ze vervolgens in een door ons gebouwd nestje gelegd zodat het levensecht lijkt.

Van een oude zak waar hondenvoer ingezeten heeft hebben we een noodrugzak gemaakt, om te voorkomen dat het touw van de rugzak afglijdt stoppen we denneappels in de punten. Vervolgens wikkel je een touw om deze met denneappels gevulde punten heen.

Met behulp van zaag, bijl en avegaar hebben we van een paar stuken hout een kaarskandelaar bushman stijl gemaakt, dit geeft net weer wat meer sfeer aan je kampeeravonturen.
(c) 2020 by woodcraftsurvival.com