Woodcraftsurvival wandeling Maart 2019
De lente is al in volle gang en de eerste paardebloemen laten zich al zien, her en der zie je het klein hoefblad ook al. Dus weer een mooie dag om onze skills te verbreden.

Als je in de wildernis verblijft dan is het fijn als je tijdig gewaarschuwd wordt als er wilde dieren of mensen in de buurt komen van je basiskamp. Als waarschuwingsignaal maken we tijdens de wandeling van vandaag gebruik van een rookgranaat met blauwe rook, deze rookgranaten zijn vrij in de handel verkrijgbaar en worden veelal door airsofters gebruikt. Met een stuk duct tape hebben we de rookgranaat aan een boom bevestigd, de ontsteking vindt plaats door middel van een struikeldraad. Als struikeldraad hebben we groen visdraad gebruikt met een dikte van 50/100, groen of zwart ijzerdraad werkt ook prima
Als een mens of dier tegen de struikeldraad aanloopt onstaat er een rookgordijn die in de omtrek goed te zien is, de kans is groot dat wilde dieren hiervan zullen schrikken en vervolgens op de vlucht slaan. Het grote voordeel is dat je zelf heel goed ziet waar de indringers zich bevinden, dit geeft je de kans om een veilig heenkomen te zoeken.

Van een leeg conservenblikje, een tak en een schroefje kan je heel eenvoudig een steelpannetje maken. Survival is inventief zijn en de dingen zo eenvoudig mogelijk maken.

Ook hebben we vandaag nog even aan onze spoorzoekskills gewerkt, op een rechte stok hebben we met een stuk duct tape de paslengte van degene die we achtervolgen afgetekend, wat het spoorzoeken een stuk eenvoudiger maakt.

Tijdens onze wandeling kwamen we 3 reeen tegen, en we vonden de knaagsporen van een eekhoorn en de uitwerpselen van een marterachtige.
(c) 2019 by woodcraftsurvival.com