Bushcraftsurvival wandeling November 2019
Inmiddels is de herfst alweer in volle gang na enkele dagen met wat nachtvorst begon de dag met wat regen, dus ideaal weer om naar de bossen te gaan om weer wat bushcrafts gebruiksvoorwerpen te vervaardigen.

Ik wilde al een tijdje een vleestang bushman stijl maken, flexibele houtsoorten zoals wilg of hazelaar is hiervoor uitermate geschikt. Echter op onze locatie waren deze houtdoorten niet te vinden, met iets meer moeite lukt het ook met een tak van een andere houtsoort.

Ook hebben we een hark gemaakt van enkele takken, nu denk je misschien waar heb je in het bos nu een hark voor nodig.
Voor diversen bushcraft projecten en taken kun je een hark gebruiken, je kunt hiermee je kampplaats schoonharken zodat je 's nachts niet met je slaapzak op de takjes en denneappels hoeft te gaan liggen. Dit kan natuurlijk ook met de hand, maar met een hark gaat dit vele malen sneller, en je krijgt er geen last van in je rug.Voor bepaalde noodonderkomens heb je veel bladeren nodig, met de hark, hark je deze razendsnel bij elkaar.

Verblijf je regelmatig in de bush, dan is het handig als je de basisbeginselen van het gebruik van mes, zaag en bijl beheerst.In de rubriek
survival technieken kun je hier allerlei informatie over vinden.
(c) 2019 by woodcraftsurvival.com