Wandeling Oirschotse heide 2019
Vandaag zijn Michel en Eddy samen op pad gegaan naar de Oirschotse heide, de Oirschotse heide is een militair oefenterrein wat bestaat uit grote vlaktes stuifzand, afgewisseld met heide en grove dennenbomen. De Oirschotse heide is een natuurgebied wat tevens gebruikt wordt als militair oefenterrein, er is een compound gebouwd zodat militairen ook kunnen oefenen in het verdedigen en het innemen van een militair compound.

Tijdens hete zomerdagen heeft de Oirschotse heide wel iets weg van een woestijngebied. De bedoeling was dan ook om vandaag foto's van technieken te maken die je kunt toepassen in woestijngebieden, echter vond moeder natuur het tijd dat het zou gaan regenen. Survival is jezelf aanpassen aan de situatie waarin je verkeerd, een regenjas improviseer je door in een vuilniszak drie gaten te knippen.

Verblijf in de natuur dan wil je tijdig gewaarschuwd worden als er iemand je kampterrein nadert. Een eenvoudig en goedkoop alarmsysteem kun je maken door een persoonlijk alarm met een spijker aan een boom te bevestigen, aan het touwtje bind je een stuk ijzerdraad. Vervolgens span je het ijzerdraad naar een andere boom. Indien iemand tegen het ijzerdraad aan loopt zal de pin uit het alarm getrokken worden. Waarna er een oorverdovend alarmsignaal van wel 120db afgaat.

Op een gegeven moment vloog er een Chinook helikopter over de heide, om te oefenen in het laag vliegen. De piloot had natuurlijk in de gaten dat wij aan het fotograferen waren, wellicht dat hij daarom regelmatig in de buurt van ons overvloog.

De volgende keer gaan we nog een keertje terug in de hoop dat we dan de woestijnsurvivalskills kunnen fotograferen.
(c)2019 by woodcraftsurvival.com