Woodcraftsurvival tracking wandeling februari 2019
Het lijkt erop dat de lente dit jaar al vroeg in aantocht is, de dagtemperatuur tikt al ruim een week de 16 graden aan terwijl 's nacht de temperatuur nog onder het vriespunt ligt. Door het zonnige weer laat de citroenvlinder zich ook her en der al zien, vandaag gaan we spoorzoeken in het Engels noemen we dit tracking.

Ieder mens en dier dat zich verplaatst laat in meer of mindere maten sporen achter, de kunst van het spoorzoeken is deze afzonderlijke sporen te vertalen naar een route die de veroorzaker afgelegd heeft.

Al duizenden jaren zoeken jagers en verzamelaars naar sporen van dieren om voedsel en water te vinden. Maar sporen vertelden vroeger ook of er vijandige stammen in de omgeving van het kamp aanwezig waren. Helaas is de mens het spoorzoeken verleerd maar met wat kennis en veel oefening zijn wij in staat om deze vergeten skills weer eigen te maken.

Tijdens onze speurtocht zagen we twee reeen wegspringen, we hebben hun sporen een eindje gevolgd tot we het spoor tussen de vegetatie kwijt raakten.
Hieronder zie je verschillende sporen die door mens en dier zijn gemaakt, momenteel ben ik een rubriek over Tracking aan het schrijven waar je meer informatie over spoorzoeken kunt vinden.
(c) 2019 by woodcraftsurvival.com