Woodcraftsurvival tijdens de Corona crisis
In december 2019 werd er een nieuw besmettelijk virus in de Chinese stad Wuhan ontdekt, toen eind december de eerste berichten over dit virus in het nieuws bekend werden gemaakt was het voor ons allemaal nog een "ver van mijn bed show". Nu zijn we twee maanden verder en deze virus epidemie is nu dermate over de wereld verspreid dat we over een pandemie spreken.

Doordat het Corona virus is uitgeroepen tot een pandemie heeft Nederland een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van dit virus af te remmen, zo zijn alle scholen gesloten maar ook restaurants, cafe's en pretparken zijn gesloten. Aan de bevolking is gevraagd om indien mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken en ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk scoiale contacten hebt.

Mede door deze maatregelen heeft ook woodcraftsurvival zijn verantwoordlijkheden genomen, daarom hebben we op het laatste moment onze maandelijkse wandeling van Maart afgezegd.

Ik (Michel) ben op zondag 22 maart vroeg in de ochtend met mijn oudste dochter Jennifer even naar het bos gegaan om wat foto's te maken en te genieten van de natuur.

Indien je voor je werk toch veel contact hebt met andere mensen is het raadzaam om voorzorgsmaatregelen te treffen, hiervoor hebben wij een koffertje samengesteld waarmee we in staat zijn om onszelf te beschermen tegen biologisch besmettingsgevaar.

Het koffertje bevat de volgende essentiele zaken.
- Wegwerpoverall
- Mondkapjes type FFP2 of FFP3 (de voor de foto gebruikte mondkapjes waren niet meer geschikt voor medisch gebruik)
- Zuurbestendige handschoenen
- Spatbril
- Ontsmettingsdoekjes voor je handen en je spatbril
- Papieren zakdoekjes
- Afzetlint
- Een waarschuwingsbordje (de onderste afbeelding, mag één ieder vrij gebruiken)
 
Een dergelijk koffertje is geen overbodige luxe voor de vakmensen die dagelijks voor hun werk contact hebben met mogelijk besmette patienten. Denk hierbij aan schoonmakers, servicemonteurs, klusjesmannen, politieagenten en ambulance broeders.

Ik heb de beschermingsmiddelen een kwartier aangehad voor het maken van de foto's, het is alles behalve comfortabel. De bril slaat ontzettend snel aan en het ademhalen door een dergelijk masker gaat een stuk lastiger dan je bent gewend.

Nadat we deze foto's hebben gemaakt hebben we nog sporen gezocht, we hebben de sporen van muis, konijn en ree gevonden en een stuk gevolgd. Na een lekker broodje met knakworst zijn we vervolgens weer naar huis gegaan.
 
(c) 2020 by woodcraftsurvival.com