Woodcraftsurvival wandeling 10 april 2020
Ook tijdens de corona crisis is woodcraftsurvival in de natuur te vinden, alleen doen we nu alles anders als dat we altijd gewend waren.

Onder normale omstandigheden gaan Michel en Eddy meestal samen op pad, Eddy is de fotograaf van woodcraftsurvival en weet dan ook altijd de getoonde technieken op een mooie manier in beeld te brengen. Om verspreiding van het Corona virus tegen te gaan is het de bedoeling dat iedereen de komende tijd even wat afstand van elkaar neemt. Dit noemen we "Social Distancing", daarom hebben wij besloten om deze maand niet samen op pad te gaan.

Dit hield voor de wandeling van vandaag in dat ik zelf de foto's moest maken. Natuurlijk heb ik hier een statief voor, en een camera met een zelfontspanner. Maar je merkt dat er toch veel minder actie foto's worden gemaakt. Daarin tegen heb ik veel diersporen kunnen fotograferen in het losse zand van de heide.

Sporen van vos, muis, kever, rups en allerlei soorten vogels. De mooiste prenten staan hier afgebeeld.

Ik hebtot twee maal toe een ree verrast, een heb ik in zijn vluchtpoging vast kunnen leggen op foto. Zie jij welke?

Verder heb ik van jong berkenblad berkenbladthee gezet, pluk een handje berkenbladeren en voeg deze toe aan kokend water. Je kunt berkenblad van maart tot juni gebruiken om er thee van te zetten.

Van een fel gekleurd shirt en 2 takken kun je een noodsignaal maken, hiervoor moet je 2 takken met een kruisjorring ana elkaar pionieren. Het ontstane kruis zet je in de grond. Vervolgens hang je hier een fel gekleurd t-shirt of ander kledingstuk overheen. Reddingswerkers die naar je op zoek zijn zullen vrij snel dit felgekleurde shirt opmerken. Je kunt een dergelijk kruis met felgekleurd shirt ook gebruiken om de route die je hebt genomen te markeren.

Ik heb van de gelegenheid gebruikt gemaakt om mijn nieuwe aanwinst de mora allround mes met een lemmetlengte van 20,5 cm eens
uit te proberen. Voor het grovere werk is het een ideaal mes, voor wat kleiner snijtaken vind ik het lemmet te groot.
(c) 2020 by woodcraftsurvival.com