Wandeling mei 2020
Vandaag zijn Michel en Eddy voor het eerst sinds de corona crisis weer samen op pad geweest, we hebben zoals gewoonlijk weer een aantal skills en nieuwe materialen uitgetest. 

Het gebied waar wij vaak naar toe gaan bestaat uit naald -en loofbos, heide en stuifzand, dit laatste is ideaal om sporen van mens en dier te zoeken en te volgen. We hebben weer allerlei mooie sporen van konijn, vos en ree gevonden zoals je hier onder op de foto's kunt zien.

Als je voor langere tijd door afgelegen gebieden reist, of je backpackt door derde wereldlanden waar tandartszorg niet of nauwelijks aanwezig is. Is het verstandig om een travelers dental kit met je mee te nemen. De travelers dental kit bevat de gereedschappen en materialen om op een hygienische manier zelf eenvoudige tandartszorg te verlenen. Denk hierbij aan het plaatsen van een noodvulling als je de oude bent verloren. Is er wel proffesionele tandartszorg aanwezig, dan kun je de set aan de lokale tandarts geven zodat hij zijn werkzaamheden in jouw mond op een steriele en hygienische manier kan uitvoeren.

Een tijdje terug heb ik een CRKT perservere bijlblad gekocht, met dit bijlblad kun je met de bijbehorende wiggen en paracord van een verse groene tak een bijl maken die je kunt gebruiken voor het hakken van brandhout. Het is een mooi systeem en met de bijgeleverde gebruiksaanwijzing heb je zo een werkbare bijl in elkaar gezet. Echter heb je wel een zaag nodig om een tak van de juiste dikte en lengte af te zagen. Zelf maak ik liever gebruik van mijn oude vertrouwde wetterlings bijl, die meteen gebruiksklaar is.

Van een tak heb ik een graafstok gemaakt waarmee je eetbare wortels en knollen van plantjes kunt uitgraven, deze techniek wordt waarschijnlijk al gebruikt zolang er mensen zijn.

Omdat Eddy bijna jarig is heb ik een geemailleerde mok laten maken met het woodcraftsurvivallogo erop, iets waar hij nog vele jaren plezier van zal hebben.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(c) 2020 by woodcraftsurvival.com